Ontharen

Ontharen van ongewenst gezichts- en lichaamshaar

Ongewenst gezichts- en lichaamshaar kan verwijderd worden door middel van hars of wax. Door een dun laagje warme hars op de huid aan te brengen met een spatel, kwast of een roller, het te laten stollen en vervolgens er af te trekken worden de ontsierende haren met wortel en al verwijderd uit het haarzakje.

Geharste haren blijven zo’n 3-6 weken weg nadat ze zijn verwijdert. Dat wil niet zeggen dat je pas na 3-6 weken de eerste haren ziet. Haren groeien niet allemaal tegelijk. Op het moment dat je gaat ontharen zal een deel van de haren in rust zijn en geen enkele groeiactiviteit vertonen. Een ander deel is wel aan het groeien, maar nog te kort en niet te zien. Wanneer je na een week weer enige haren ziet, zijn dat niet de haren die je geharst hebt, maar de haren die je op het moment van de behandeling nog niet zag en nu zijn gaan groeien. Vaak groeien in de zomer de haren iets sneller dan in de winter.

Harsen hoeft geen pijn te doen

Iedereen ervaart het op een andere manier. Sommige mensen zullen tijdens het ontharen niets voelen en andere weer wel. Het gevoel is afhankelijk van een aantal factoren: pijngrens, lengte van de haren en je gemoedstoestand.

De haartjes moeten een paar millimeter lang zijn om ze goed te kunnen verwijderen, en het is raadzaam om de huid regelmatig te scrubben zodat de haren niet gaan ingroeien.

Belangrijk om te weten is dat je tot 24 uur na de behandeling voorzichtig dient te zijn met uv-straling.

Klik hier voor de tarieven.